[...] a ilością azotu w tuszkach szczurów otrzymujących przez ten sam czas dietę bezbiałkową, w odniesieniu do ilości azotu spożytego: " Wskaźnik bilansu azotowego K. Określa stosunek przyrostu bilansu azotowego do przyrostu azotu zawartego w dietach, które powodują nieznacznie ujemny, zerowy lub nieznacznie dodatni bilans azotowy. Wyniki oblicza [...]
Jakie funkcje spełnia insulina? Jak już wspomniałem, u niektórych organizmów sprawuje kontrolę nad długością życia, co jest bardzo ważne. Jakie zadania spełnia insulina u ludzi? Jeżeli zapytacie lekarza, odpowie, że ma obniżać poziom cukru we krwi. Moim zdaniem, jest to zwykły efekt uboczny. W toku ewolucji, jedną z funkcji insuliny było [...]
[...] wyrzucam od 3 do 5 żółtek, mam 1900 kcal i ok 220g białka, dziennie (pochodzącego w sumie tylko z mięsa i białka jaj oraz wpc - nie używam wcale produktów mlecznych), i od 14 do 30g węgli - więc żeby wyszedł właściwy bilans - część żółtek jest mi zbędna bo ma za duży stosunek kalorii do białka Zmieniony przez - leno.p w dniu 2014-07-30 20:37:02
[...] jest najbardziej zaawansowaną formą odżywki białkowej, wchłania się jeszcze lepiej niż ilzolat białek serwatkowych. Cechuje się on również najwyższą możliwą zawartością protein, która waha się w granicach 90-100%. Jeżeli chodzi o stosunek cena/jakość to najlepszym wyborem będzie izolat. /SFD/2019/4/15/551e2437159d4990bfa455aaca77173c.jpg
[...] które w połączeniu z albuminami są transportowane we krwi, co prowadzi do obniżenia ilości albumin dostępnych dla połączeni z „f” tryptofanem. Wysoki stosunek „f” tryptofanu do BCAA może ułatwić wejście „f” tryptofanu do mózgu wzmagając produkcję serotoniny i powodując zmęczenie. Z [...]
[...] większość SHBG, ale dla porównania, ilość testosteronu w krwiobiegu jest 7–10 razy większa. W wielu tkankach, przykładowo w prostacie, DHT jest produkowany lokalnie i jego stosunek do T lokalnie jest większy. E2 słabo wiąże SHBG i jest obecny u mężczyzn w dość niskich stężeniach, więc jest czynnikiem znacznie ograniczonym. Co ciekawe, kortyzol [...]
[...] do zaburzeń na osi przysadka-gonady i w konsekwencji zmniejszenia lub utraty libido, impotencji i zaburzeń w produkcji spermy. Suplementacja preparatem TRIBUSTERON zwiększa stosunek: testosteron/kortyzol przyczyniając się tym samym do przyrostu masy mięśniowej, przyhamowania lipogenezy w obrębie tkanki tłuszczowej, powstrzymania rosnącej [...]
[...] nie do osigniecia w preparatach izolatu bialka serwatowego (!) - procent bialka w twoim preparacie wynosi gora 80% - tak podejzewam. Najlepszym preparatem jezeli chodzi o stosunek jakosc-cena jest sproszowane bialko jaja z Ovopolu - zreszta jest o tym cala masa postow w dziale suplementacja. Zanim siegniesz po jakikolwiek "koks" nie [...]
a jaki tam jest stosunek % tych białek głównie tego cholernego przenicznego Bo jak nie am go dużo to może być niezłe Choć sp80 3200g za niecąłe 160 juz kupisz a jest to serwatka 60% i albuminy jaj 40% i jednak lepiej wychodzi Ale chyab kupie sobie troche tego hi teca kiedyś bo sp-80 sie już nudzi zjadłem ze 20 kilo przydąłoby sie żeby olimp nowe [...]
[...] z ich białkiem. Możesz zakupić i sprawdzić na sobie, jednak ja osobiście z czystym sumieniem mogę polecić produkty z SFD i ALLNUTRITION, w których masz na pewno najlepszy stosunek ceny do jakości produktu i na pewno się nie zawiedziesz (nie wspominając o ogromnym wyborze smaków), przy cenach jakie są na rynku to ceny białek w sklepie SFD robią [...]
[...] - to czyste wpc, czyli koncentrat białka serwatkowego, więcej na temat rodzajów i frakcji białek, ich jakości i różnic pomiędzy nimi doczytasz tutaj: - wysoka jakość - bdb stosunek ceny do jakości i ilości - ogromna paleta smaków - rozpuszczalność instant - niska zawartość cukrów prostych (w SFD, gorzej w AN) - niska zawartość tłuszczu - 73-80% [...]
[...] białka serwatkowego, ale co istotne bez domieszek białek roślinnych i mający nawet o 2 gramy mniej cukrów prostych (na 100 gram) niż powyższy produkt Berserk Labs. Świetny stosunek ceny do jakości, występuje w gramaturach 1 kg / 3 kg / 7 kg Na koniec produkty typu gain bolic czy mass up , obydwa mające sporo mniej niż 20% białka w 100g , jeden [...]
[...] jak Kick Some Mass, w którym jest też białko, glutamina i kreatyna. Białka serwatki są łatwo przyswajalne. powinno dostarczyć się około 60 g białka, aby zapewnić właściwy stosunek 1:1 między węglowodanami a białkiem.” Jay Cutler – „w ciągu ostatnich 30 minut treningu zjadam dwie miarki sproszkowanych białek [...]
[...] zamienia się w tłuszcz. Jego ilość zależy od wielu czynników , takich jak metody treningu, predyspozycje genetyczne i gospodarka hormonalna. Sportowcy, którzy mają wyższy stosunek androgenów do estrogenów teoretycznie są zdolni do większego przyrostu mięśni niż ci, którzy produkują mniej androgenów. By zmaksymalizować naturalną reakcję [...]
[...] Nie stosować jednocześnie z cholestyraminą (zmniejszenie wchłaniania i krążenia wątrobowo-jelitowego raloksyfenu o ok. 60%). Ampicylina zwiększa cmax raloksyfenu, jednak stosunek całkowitego wchłaniania do wydalania raloksyfenu nie ulega zmianie i leki te można stosować jednocześnie. Raloksyfen nieznacznie zwiększa stężenia białek wiążących [...]
[...] szczęśliwy żywot). Czasem przykre jest to, że ograniczają nas pewne predyspozycje genetyczne. Jednak wpływ środowiska na IQ jest ogromny (ale nie wiem dokładnie jaki jest stosunek obu do siebie, ekspertem nie jestem). No, ale np. w MMA pewnie predyspozycje genetyczne mają dość duże znaczenie. Chodzi mi o to, że czasem chciałoby się być jeszcze [...]
Powtarzacie się malina_21 mówiłem że nie chcę tu rozmawiać o hormonach bo wg mnie to nie jest prawdą SpAiro_ na przebarwienia winno się złuszczać naskórek i na blizny też rafalx ser biały to produkt mleczarski sprawdź sam na sobie ja ty kuchci pięta nie jestem powinien nasilać SPIS TREŚCI str 1 TŁUSZCZE(CZYNNIK UTLENIONE TŁUSZCZE) [...]
[...] słodka). Na pewno sięgne jeszcze po te białko. Co do reszty supli, to ciężko ocenic ich działanie, ale na pewno zrobiły swoje. BCAA stosuje od dawna, nie ma co komentować, stosunek cena/jakość chyba najlepszy na rynku. Tauryna, mono, magnez i witaminy nie do opisania bezpośrednie odczucia, bo takich nie ma. Robiły swoje w tle jednak na bank ;-) [...]
[...] mleczne, ser twarogowy ok. 100 mg/100g sardynki, śledzie 85 - 110 mg/100g jarmuż ok. 250 mg/100g fasola ok. 150mg/100g Aby zwiększyć spożycie wapnia i poprawić niekorzystny stosunek Ca : P (stosunek molowy 1:1, wagowy 1,3:1) dodaje się ten pierwiastek do: mąki, makaronu, pieczywa, ryżu, napojów mlecznych, serów twarogowych, a ostatnio do soków [...]